Medicin & Sundhed

juni 3, 2007

Konstatering af forhøjet kolesterol

Filed under: danmark,læger,medicin,sundhed,Uncategorized — sundhed @ 9:05 am
Tags: ,

Har man fået konstateret forhøjet kolesterol, vil man gerne vide hvad det er kommet af, og hvorfor man har fået det, og hvad kan man gøre ved det.

Hvad er forhøjet kolesterol?
Forhøjet kolesterol er ikke en sygdom i sig selv, men det kan være med til at forårsage åreforkalkning. Forhøjet kolesterol kan komme af både arv og miljø. Der er den arvelige familiære hyperkolesterolæmi, som der er omkring 10.000 danskere som har. Forhøjet kolesterol kan også ses i forbindelse med andre sygdomme, såsom nedsat stofskifte, nyresygdomme, sukkersyge og ved alkoholmisbrug.
Man kan ikke mærke forhøjet kolesterol, men man mærker de følgevirkninger det har. Det er forskellige hjerte-karsygdomme.

Hvad kan der gøres ved forhøjet kolesterol?
Man kan selv være med til at gøre noget for at sænke sit forhøjede kolesterol. Man kan undgå rygning, man kan ændre sin kost. Man kan dyrke mere motion, det er med til at sænke forekomsten af hjerte-karsygdomme. Man kan forsøge at undgå for meget overvægt. Derudover kan man nedsætte sit alkoholforbrug.
Er dette ikke nok kan man komme i medicinsk behandling.

Er der tegn på hjerte-karsygdom eller forhøjet kolesterol i familien kan man få lægen til, at undersøge om man har lidelsen.

læs mere om forhøjet kolesterol

Skriv en kommentar »

Endnu ingen kommentarer.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv en kommentar

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.