Medicin & Sundhed

juni 3, 2007

Psoriasis er en hudsygdom.

Psoriasis giver et grimt udslæt på huden, hvilket kan være til stor gene for personer med psoriasis. Psoriasis er en folkesygdom, der er omkring 100.000 dansker med denne hudsygdom.

Hvad er psoriasis?
Psoriasis er en kronisk forløbende hudsygdom, og sygdomsforløbet er meget varierende. Der er både gode og dårlige perioder med psoriasis. Hos nogle patienter er der kun ganske få uger imellem hvert udbrud af sygdommen. Mens andre patienter er symptomfri i flere år ad gangen, hvilket er en lettelse for dem. Psoriasis er til dels en arvelig sygdom, og den bryder typisk ud i ungdomsårene, og der er ingen forskel hos de to køn.

Årsag og behandling af psoriasis
Der kan være flere disponerende faktorer til psoriasisudbrud. Det kan være infektion et sted på kroppen, så kan der opleves en opblussen. Nogle medikamenter kan fremkalde et udbrud, og så er der psykiske faktorer, stress, som kan forværre sygdommen.
Psoriasis behandles ofte lokalt, altså på det sted hvor der er udbrud, der kan anvendes binyrebarkhormon. Ved svær psoriasis kan der bruges systemisk behandling, derudover kan kostændringer også have indvirkning på psoriasis.

Reklamer

Skriv en kommentar »

Endnu ingen kommentarer.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

%d bloggers like this: