Medicin & Sundhed

juni 3, 2007

Nogle mennesker har brug for ekstra jern.

Filed under: danmark,læger,medicin,sundhed — sundhed @ 10:18 am
Tags: ,

Nogle grupper mennesker har brug for at få ekstra jern på grund af for lav blodprocent. Man kan købe ekstra jerntabletter på apoteket, som kan hjælpe på den lave blodprocent.

Årsager til jern mangel
Der kan være forskellige årsager til for lav blodprocent. Det kan skyldes blødning, svigtende produktion af erytrocytter eller hæmoglobin samt henfald af røde blodlegemer.
Jern er en del af skelettet i hæmoglobin, og tilføres der ikke jern nok vil der komme for lav blodprocent. Længere tids blødning vil også kunne give jernmangel. Graviditet kan også være en årsag til lav blodprocent, da en gravid kvinde skal til at give blod til den lille baby i maven.

Behandling af jernmangel
Man skal huske at tænke over hvad man spiser, hvis man har en lav blodprocent, da man kan få jern igennem maden. Hvis dette ikke er nok, så kan man i en periode tage ekstra jerntabletter, så man får blodprocenten op igen.
Som gravid skal man tage ekstra jern, da der går meget blod til barnet, og det skal man også i en periode efter fødslen, da man taber en del blod under fødslen.

Får tjekket blodprocenten his din læge
læs mere om jern og mineraler

Skriv en kommentar »

Endnu ingen kommentarer.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv en kommentar

Blog på WordPress.com.