Medicin & Sundhed

juni 3, 2007

Hvad er prostata?

Prostata er på dansk blærehalskirtlen. Prostata er en lille rund kirtel som ligger placeret lige under blæren og den omgiver den øverste del af urinrøret. Prostata består af flere små kirtler, hvor der udskilles sekret i forbindelse med sædafgang.

Sygdomme i prostata.

Prostata kan have flere forskellige sygdomme. Det kan blandt andet være forstørret prostata, infektioner i prostata og man kan få prostata cancer.

Symptomerne ved sygdomme i prostata er hyppigst vandladningsproblemer, fordi en hævet prostata vil afklemme urinrøret, som så vil give smerte ved vandladning.

Behandling af sygdomme i prostata.
For får årtier siden var den eneste form for behandling af sygdomme i prostata operation, men sådan er det ikke længere. I dag kan man få en godartet forstørrelse af prostata, og der kan være andre behandlingsformer som kan bruges på denne lidelse, men for de fleste mænds vedkommende er det stadig den bedste form for behandling at blive opereret.

Det er ikke pinligt at få sygdomme i forbindelse med prostata, og man skal ikke skamme sig. Når man får symptomer på sygdom i prostata skal man søge læge hurtigst muligt, så man kan få den rette behandling.

Reklamer

Skriv en kommentar »

Endnu ingen kommentarer.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.

%d bloggers like this: