Medicin & Sundhed

juni 3, 2007

Børnesygdomme, hvilke er det?

Når man siger børnesygdomme, snakker man om flere forskellige sygdomme. Nogle børnesygdomme kan man i dag vaccineres for.

Hvilke børnesygdomme er der?
Der er flere forskellige børnesygdomme. Her er der nogle som man vaccinere for i dag, det er mæslinger, røde hunde og fåresyge. MFR-vaccinationen er meget vigtig for at få udryddet sygdommene på verdensplan, og disse sygdomme kan have stor dødelighed, det har de i u-landene.
Derudover er der nogle meget smitsomme børnesygdomme, som er kighoste, kyssesyge (rammer ikke kun børn, men også unge mennesker), meningitis eller hjernehindebetændelse, skalagensfeber, skoldkopper, tredagesfeber.

Behandling af børnesygdomme.
Som sagt tidligere vaccinerer man imod mæslinger, røde hunde og fåresyge. Kighoste behandles med antibiotika, men den er også med i vaccinationsprogrammet. Kyssesyge er der ikke nogen præcis behandling for, her behandles symptomerne. Meningitis behandles efter at man har taget en prøve fra rygmarven, derefter antibiotisk behandling. Skarlagensfeber behandles med penicillin i 10 dage. Skoldkopper behandles ved almindelig omsorg, hvile og rigeligt med væske. Kopperne skal nok falde af. Tre-dages feber kræver kun omsorg og pleje.

Får dit barn en børnesygdom, så få lægen til at undersøge barnet, så er der dokumentation for at barnet har haft den specifikke sygdom.

Reklamer

Skriv en kommentar »

Endnu ingen kommentarer.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.

%d bloggers like this: