Medicin & Sundhed

maj 23, 2007

Ondt i hele hovedet, mulig bihulebetændelse

Smerterne føles i hele hovedet, men primært i panden og underøjnene. Bihulebetændelse er en meget almindelig følge af forkølelse. Den hyppigste bihulebetændelse er forkølelsesbihulebetændelse, men der findes også slimbihulebetændelse og pusbihulebetændelse.

Hvorfor får vi bihulebetændelse?
I forbindelse med en forkølelse svulmer slimhinderne op i næsen, og herved aflukkes åbningerne ind til bihulerne, dette medfører ophobning af pus og slim i bihulerne og giver store smerter. Der kommer kun smerter i bihulerne ved omkring 10 % af forkølelserne.
Symptomerne på bihulebetændelse ud over smerter over bihulerne, kan det også være smerter ved siden af bihulerne. Man kan også få feber.

Behandling af bihulebetændelse
Man skal sørge for at få renset godt ud i bihulerne, når man er forkølet, dette kan være med til at man kan undgå bihulebetændelse. Har man smerter i bihulerne kan man forsøge sig med håndkøbsmedicin.
Det er en god ide at søge læge, hvis der kommer feber eller tiltagende dunken over bihulerne. Det kan være man skal henvises til en speciallæge, som kan hjælp med at få tømt bihulen.

Være opmærksom på lette smerter i bihulerne, da det kan udvikle sig til smertefuld bihulebetændelse.

Skriv en kommentar »

Endnu ingen kommentarer.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv en kommentar

Blog på WordPress.com.